Automatikus értesítések

E-mail értesítők formázása

Az értesítőkben dinamikus szövegezésű mezőket helyezhetsz el és a szöveg formázására is lehetőség nyílik.

A Számlázz.hu-ban lehetőséged van dinamikus szövegezésű értesítőket küldeni partnereid részére. Ezeket az értesítők kézzel történő kiküldésekor és a számlaértesítő sablonoknál egyaránt alkalmazhatod az e-mail szövegdoboz felett rendelkezésedre álló eszközök segítségével. 

Minden értesítő üzenetben többféle egyedi címkét, paramétert tudsz megadni és az e-mail szövegének formázására is van lehetőséged.

Az alábbi táblázatban gyűjtöttük össze a formázáshoz használható címkéket és BBCode-okat, melyeket az értesítő kialakításakor alkalmazni tudsz. Azt, hogy ezeket a lehetőségeket használva miként néz ki egy értesítő, a bejegyzés végén képekkel is bemutatjuk.

 

DINAMIKUS CÍMKÉK 
Címke Címke leírása Példa
[bankszámlaszám]

A [bankszámlaszám] címke beszúrásával megjeleníthető a szövegben számla fejlécében található bankszámlaszám.

"Az átutalást a(z) [bankszámlaszám] bankszámlaszámra várjuk."
[bank]

A [bank] címke helyére a kiküldött levélben a bankszámla nevét fogjuk beszúrni.

"Számlavezető bankunk:  [bank]"
[fizmod] [fizmod] címke használatával a számla/díjbekérő fizetési módját tudod megjeleníteni a szövegben. "A számla a(z) [fizmod] fizetési móddal készült el."
[határidő] A fizetési határidő megjelenítéséhez írd be a szövegbe a [határidő] paramétert. "A számla díját kérjük [határidő] napig rendezni szíveskedjen."
[kelt] A számla kelt dátum megadásához a [kelt] címkét kell elhelyezned a szövegben. "A számla kiállításának napja: [kelt]."
[nettó] A számla nettó végösszegét jelenítheted meg a [nettó] címkével. "A számla nettó értéke: [nettó]."
[összeg] A bizonylat bruttó összegét az [összeg] címke beírásával tudod elhelyezni a levélben. Fontos tudnod, hogy ilyenkor az összeg mellett a pénznemet (deviza) is automatikusan megjelenik. "A fizetendő összeg: [összeg]"
[paylink=link_szövege] A [paylink=link_szövege] címk elhelyezésével a szövegben vevődet a vevői fiókba irányíthatod, ahol kiegyenlítheti a tartozását., A link_szövege helyére tetszőleges szöveget írhatsz.  "[paylink=Kattints ide, ha szeretnéd azonnal kifizetni a számládat!]"
[rendelésszám] A [rendelésszám] címke használatával az értesítőben is megjelenítheted ezt. "Levelünkben a [rendelésszám] rendeléshez kapcsolódó számlát éri el."
[számlaszám] Az értesítő e-mail tárgyában és/vagy a levéltörzsben is megjelenítheted a bizonylat sorszámát. "Bizonyára elkerülte figyelmét, hogy a [számlaszám] sorszámú számla teljes kifizetése a mai napig nem történt meg."
[tartozás] Az adott bizonylatra még fennálló tartozás összegét jelenítheted meg ennek a címkének a használatával. Ha már történt rész befizetés, csak a fennmaradó összeg jelenik meg a levélben. "Szeretnénk emlékeztetni, hogy a [számlaszám] számú számla összegéből jelenleg fennmaradó összeg [tartozás]."
[vevőneve] A [vevőneve] címke használatával a szövegben megjelenítheted a bizonylaton szereplő partner nevét, vagy ha a partnered adatlapján megadtad a kapcsolattartó nevét, akkor a megszólításában a kapcsolattartó nevét. "Tisztelt [vevőneve]!"
[cégnév] A [cégnév] címke használatával vállalkozásod nevét jelenítheted meg az értesítőben, ami dinamikusan követi a beállításokban végrehajtott változtatásokat. A cégnév hagyományos beírása esetén ez nem változik, ha a beállításokban módosítod a cég nevét. "......
Üdvözlettel:
[cégnév]"
FORMÁZÁSI LEHETŐSÉGEK
Formázás típusa BBCode Megjegyzés
aláhúzott [u] ... [/u] [u]aláhúzott szöveg[/u] > aláhúzott szöveg
címsor [h1] ... [/h1] 1-től 6-ig használható szintek
dőlt [i] ... [/i] [i]dőlt szöveg[/i] > dőlt szöveg
link [a=link url] ... [/a] [a=https://www.szamlazz.hu/szamla/main]Számlázz.hu[/a] > Számlázz.hu
félkövér [b] ... [/b]  [b]félkövér szöveg[/b] > félkövér szöveg 


Hogy néz ki ez a gyakorlatban?

  • Szerkesztéskor:

szamlaertesito-egyedi-mezok-01

  • A kiküldött számlaértesítőben:

szamlaertesito-egyedi-mezok-02

A címkézett adatok és formázások csak a kiküldött értesítőben érvényesülnek , az értesítő küldő felületen csak a címkéket, BBCode-okat fogod látni.

Néhány címke használatára a számla megjegyzésében is van lehetőség. Ha szívesen használnál ott is ilyen megoldást, akkor erről ide kattintva olvashatsz.