Automatikus értesítések

Milyen egyedi paramétereket adhatok meg a számlaértesítőben, a fizetés felszólításban és a díjbekérő e-mailben?

Szeretném az ügyfelem nevét, a számla sorszámát vagy a fizetési határidőt feltüntetni az értesítő e-mailekben. Hogyan tudom ezt megtenni?

A Számlázz.hu-ban lehetőséged van dinamikus szövegezésű számlaértesítőt, díjbekérő értesítőt vagy fizetési felszólítást küldeni.  Minden értesítő üzenetben többféle egyedi címkét, paramétert használhatsz, amelyeket a levél kiküldésekor az adott számlának megfelelően töltünk ki. Ezeket a címkéket a következőképp tudod megadni a levél szerkesztésekor (akár kézi kiküldésnél, akár a Beállítások / Fiók beállításai / Számlaértesítő e-mail szövegek között található sablonok esetében):

  • A szövegbe írd a megszólítás után a [vevőneve] címkét, például így: "Tisztelt [vevőneve]!" Amennyiben a partnered adatlapján megadtad a kapcsolattartó nevét, akkor a számlaértesítő e-mail megszólításában a kapcsolattartó neve fog szerepelni.
  • A számla/díjbekérő sorszámát is hasonlóképpen meg tudod jelölni, akár a levél tárgyában is, vagy a levéltörzsben például így: "(...) Bizonyára elkerülte figyelmét, hogy a [számlaszám] sorszámú számla teljes kifizetése a mai napig nem történt meg. (...)"
  • Ha a [paylink=link_szövege] címkét elhelyezed a szövegben, és a link_szövege helyére tetszőleges szöveget írsz, vevődet a vevői fiókba irányíthatod, ahol kiegyenlítheti a tartozását. Példa: [paylink=Kattints ide, ha szeretnéd azonnal kifizetni a számládat!]
  • A számla keltét a [kelt] paraméterrel helyezheted el a szövegben.
  • A fizetési határidő használatához írd be a szövegbe a [határidő] paramétert.
  • Megjeleníthető azon bankszámlaszám is, amely a számla fejlécében jelenik meg. Ehhez a [bankszámlaszám] paramétert add meg.
  • A bizonylat bruttó összegét az [összeg] beírásával tudod dinamikusan elhelyezni a levélben. Fontos tudnod, hogy ilyenkor mi az összeg mellett a pénznemet (devizát) is automatikusan megjelenítjük.
  • Ha már történt részletfizetés, a [tartozás] címkét használva csak a fennmaradó összeg jelenik meg a levélben.
  • Amennyiben a számlán adtál meg rendelésszámot, akkor a [rendelésszám] címke használatával az értesítőben is megjelenítheted ezt.
  • [fizmod] használatával a számla/díjbekérő fizetési módját tudod megjeleníteni a szövegben.

automatikus_szamlaertesito_egyedimezo-1

 

A címkézett adatok a kiküldött értesítőben fognak csak szerepelni, az értesítő küldő felületen csak a címkéket fogod látni.

Ha szívesen használnál ilyen címkéket a számla megjegyzésében, akkor erről ide kattintva olvashatsz.