Számlázási fiók kezdő beállításai, első lépések

Számlaértesítő funkció működése

Beállítások - Fiók beállításai - Számlaértesítő sablonok menüpontban meghatározhatod a kiküldött levelek tárgyát és szövegét. Sőt, igény szerint néhány paraméter beállításával igen egyedivé tehető minden egyes kiküldött értesítő.
Az alapértelmezett értesítő sablonokat pedig 11 nyelven biztosítjuk a rendszerben. Részletekért kattints ide!

Rendszerünkben az alábbi értesítő típusok érhetőek el:

  • Számlaértesítő
  • Számla fizetési emlékeztető
  • Számla fizetési felszólítás
  • Díjbekérő értesítő
  • Díjbekérő emlékeztető
  • Szállítólevél értesítő
  • Köszönőlevél

A rendszerből saját e-mail címről nincs lehetőség értesítőt küldeni, azonban a Számlázz.hu-s értesítő feladó e-mail címedet az első kiküldésnél személyre tudod szabni. A jövőben erről a címről küldjük ki az értesítőket.
A feladó e-mail cím mindig @szamlazz.hu-ra végződik, ennek a címnek a @ előtti részét adhatod meg egyedileg. Amennyiben a későbbiekben ezen változtatni szeretnél kérjük, hogy írj ügyfélszolgálatunknak, a módosításra csak így van lehetőség.

szamlaertesito-mukodese-1

Az értesítőkhöz további beállítási lehetőségek is tartoznak.

A Beállítások - Fiók beállításai - Számlaértesítő beállítások menüpontban ellenőrizhető az értesítő feladó neve, ami mindig a vállalkozás neve lesz. 

Megadható egy válasz e-mail cím is, így amennyiben partnered az értesítőre válaszol, a megadott e-mail címre fogod megkapni a választ. Ha ezt üresen hagyod, akkor a @szamlazz.hu-s e-mail címed lesz az, amire vissza fog jelezni ügyfeled, ekkor azonban a vállalkozás kapcsolattartási e-mail címére továbbítjuk számodra a választ.

Papír alapú számla esetén, a kiállítást követően csak akkor van lehetőség azonnali értesítőt küldeni, ha a Számlaértesítőt küldök (papír alapú számla) lehetőség engedélyezve van a fiókban, másként csak utólag küldhető el az értesítő a számla sor alól, az "Értesítések" lehetőséggel. E-számla készítéskor az értesítő küldésére minden esetben lesz lehetőség közvetlenül számlázás után.

Amennyiben az értesítőkről szeretnél titkos másolatot kapni, akkor A számlaértesítő e-mailekről titkos másolatot (bcc) kérek beállítást mindenképpen engedélyezd. Ezek a levelek a vállalkozás kapcsolattartási e-mail címére fognak érkezni.

szamlaertesito-mukodese-1-1

Az értesítő utólagos kiküldésére, a kiküldés ellenőrzésére, valamint további értesítők küldésére is van lehetőség, melyről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Fejlesztőknek: Számla Agent szolgáltatásunkkal történő, automatikusan számlázás esetén az értesítő tárgy és szöveg egyedileg meghatározható a számlakészítési kérésben, így eltérhet a számlázási fiókban szereplő értesítő szövegektől.