Számlák kifizetettségének kezelése

Hol tudom nyilvántartani a számláim kifizetettségét?

A kifizetettség kezelhető a Számlázz.hu és a MostSzámlázz.hu rendszerben is.

Számlázz.hu

A Számla / Kimenő számláim menüpontban a kérdéses számlasorra kattintva a lenyíló panelen válaszd a „Befizetések” hivatkozást. Itt meg tudod adni a kifizetés dátumát, összegét és jogcímét. Részteljesítést is beállíthatsz, illetve tetszőleges mennyiségű befizetést adminisztrálhatsz.

Amennyiben több számlát szeretnél kiegyenlítettre állítani, akkor ugyanezen az oldalon jelöld ki azokat a számlákat, amiket szeretnél kiegyenlítettre állítani. Kijelölés után a számlák feletti "Csoportos műveletek" lenyíló menüben válaszd a „Számlák kiegyenlítése” lehetőséget.

Fontos! Csoportos kiegyenlítés esetén minden kijelölt számlát ugyanazzal a kifizetettségi dátummal tudsz csak teljesítettre állítani! Amennyiben így állítod be a kifizetettséget, annak visszavonására nincs lehetőség, korrigálásra pedig csak számlánként van lehetőség.


További lehetőség a Vezérlőpult, ahol a kifizetetlen számláidat látod, és teljes kifizetettséget és/vagy részteljesítést is beállíthatsz.

szamla_kifizetettseg_kezeles

A kifizetettség nyilvántartása #free csomagban nem lehetséges.

autokassza_2023_hubspot


MostSzámlázz.hu

A kifizetettséget egy billenőkapcsolóval lehetséges beállítani.

FONTOS! A fizetettség napja az a nap lesz, amikor a billenő kapcsolót az "Igen" állásba állítod be.

szamlak-kifizetettsegenek-kezelese-2


#profi csomag használata esetén a bejövő számlák is elérhetőek a fiókban. Ezek fizetettségének kezeléséről ide kattintva olvashatsz.

Átutalásos számláid kifizetettségét automatizáltan is tudod kezelni. Ehhez nincs szükséged másra, mint #digital vagy #profi csomagra, és az Autokassza szolgáltatásra (banki integráció). Ennek segítségével számlázási fiókodat össze tudod kötni bankszámláddal, így nem kell figyelned a számlára érkező utalásokat, valamint beállítani kézzel a kifizetettséget, ezt automatizáltan megtesszük helyetted.