Könyvelőszoftverek

Számlakép feltöltés külső számlákhoz. Milyen előnyökkel jár?

Amennyiben külső (nem Számlázz.hu-ban készült) számlához számlaképet töltesz fel, azt annak adataival együtt egy külső pénzügyi rendszerbe is képes továbbítani a Számlázz.hu, így a számlák, pénzügyek egy helyen kezelhetőek.

Külső számlának azok a nem Számlázz.hu-ban készült számlák számítanak -legyen az kimenő vagy bejövő számla-, melyeket a NAV Online Számla rendszeréből hívunk le a #profi csomagban elérhető Számlaverzum szolgáltatás segítségével. A lekérésekben csak adatok vannak, hiszen az adatszolgáltatásnak nem képezi részét a számla PDF. Ezekhez a számlákhoz tudsz feltölteni számlaképet vagy e-számla esetén magát az e-számlát. A külsős számla sorszámára kattintva a megjelenő előnézeti ablakban egy rövid tájékoztatást találsz a feltöltés lehetőségéről, és a feltöltendő fájl típusára vonatkozóan. A feltölthető fájl mérete maximum 2 Mb.

A számlakép az a PDF fájl, vagy kézhez kapott papír alapú számla, amit a számlakibocsátó átadott Neked személyesen, postán vagy e-mailben.
A számla PDF-et, vagy a szkennelt/befotózott papír alapú számlát tudod feltölteni fájlként a külső számlákhoz.

szamlakep-feltoltes-1-1

Miért érdemes feltölteni a számlaképeket a számlákhoz? Lássuk az okokat.

  1. A Számlaverzum segítségével minden kimenő és bejövő számládat egy helyen éred el fiókodban.
  2. A Számlázz.hu #profi csomag részeként elérhető archiválási szolgáltatásban minden olyan kimenő, bejövő, papír és elektronikus számla részt vesz, melyhez tartozik számlakép. Az archívumokat havonta automatikusan generálja a rendszer, amit az Számla - Archivált számláim menüpontban találsz meg. A Számlázz.hu archív formátumát bármely NAV-ellenőrzés során az adóhatóság hitelesnek fogadja el, melynek értelmében a kibocsátott és befogadott számlák elektronikus formában is benyújthatók. (Az archiválásban csak annak a hónapnak a számlái vesznek részt, melyben legalább egy nap #profi csomaggal rendelkezel.)
  3. A szintén #profi csomagban elérhető online pénzügyi adatkapcsolaton keresztül, számos könyvelőprogramba vagy egyéb üzleti alkalmazásba automatikusan, szinte azonnal továbbítjuk a számlaadatokat. Ezáltal a könyvelődnek nem kell belépnie a Számlázz.hu-s fiókodba, és nem kell külön elküldeni vagy elvinni neki a számlákat ahhoz, hogy dolgozni tudjon velük.

Az online pénzügyi adatkapcsolaton belül, a Számlázz.hu-val szoros integrációban működik olyan felhő alapú szoftver is, ami a könyvelési- és a vállalkozás pénzügyi adminisztrációjához kapcsolódó feladatokat nagyban megkönnyíti.


quick_logo

  • A QUiCK egy költségnyilvántartó pénzügyi alkalmazás kkv-knak fejlesztve.
    Itt egy helyen kezelheted összes számládat, utalásaidat, szállítói és vevői kintlévőségeidet, sőt akár bér és adófizetési kötelezettségeidet is. Az online pénzügyi adatkapcsolaton keresztül átküldött belföldi számlákon kívül a QUiCKben a külföldi számlakiállítótól érkező számláidat is felvezetheted. Rövid összefoglalónkat néhány további, izgalmas funkcióról ide kattintva éred el.


integracio_banner_1200x314