Számla nyomtatás / mobilnyomtatók

Számlakép megtekintés, nyomtatás, feltöltés

Hogyan érem el a kiállított számlát PDF-ben és mi az a számlakép feltöltés?

A számlák megtekintése és nyomtatása kimenő, bejövő, Számlázz.hu-s és nem Számlázz.hu-s számla esetében ugyanúgy működik.

A számla sorszámára kattintva egy előnézeti ablak jelenik meg, ennek segítségével ellenőrizheted a számla adatait. Ha a számla PDF-re is szükséged van, akkor az előnézeti ablak jobb felső sarkában éred el magát a számlát.

A számla sor lenyitása után megjelenő panelen, a számla letöltés szintén a fenti működést takarja.

Papír alapú számla esetében az előnézeti ablakban a “Kinyomtatom” szöveg látható, amelyre rákattintva megjelenik a számlakép és lehetőség nyílik a nyomtatásra.


szamla-nyomatat

Az e-számla esetében a “Letöltöm” szöveg jelenik meg, mellyel az e-számlát azonnal letöltheted saját számítógépedre.

szamlakep-letoltes


Amennyiben #profi csomagunkat használod és bekapcsolod a NAV számlaszinkront (Számlaverzum), akkor a nem Számlázz.hu-ból származó kimenő és bejövő számlákhoz is feltöltheted a számlaképet vagy e-számla esetén magát az e-számlát. Az előnézeti ablakban egy rövid tájékoztatást találsz a feltöltés lehetőségéről, és a feltöltendő fájl típusára vonatkozóan. A feltölthető fájl mérete maximum 1 Mb.

A számlakép az a PDF fájl, vagy kézhez kapott papír alapú számla, amit a számlakibocsátó átadott Neked személyesen, postán vagy e-mailben.
A számla PDF-et, vagy a szkennelt/befotózott papír alapú számlát tudod feltölteni fájlként a külső számlákhoz.

szamlakep_feltoltes

További szolgáltatásunkban is részt vesznek azok a külsős -tehát nem Számlázz.hu-s számlák-, melyekhez számlaképet töltesz fel. Erről ide kattintva olvashatsz.


ℹ️ Számlakép átküldése QUiCK rendszerbe

Amennyiben a Számlázz.hu mellett a QUiCK rendszert is használod, a Számlázz.hu-ban, külsős számlákhoz feltöltött számlaképeket csak a két rendszer összekötésekor küldjük át a QUiCK rendszerébe. Későbbi feltöltés esetén a számlakép nem kerül átküldésre.

Ha a Számlázz.hu-ba nem töltöttél még fel számlaképet, akkor érdemes csak a QUiCK-be feltölteni, mert onnan automatikusan átkerül a Számlázz.hu-ba.

A "Tranzakciók" menüpont alján keresd ki, majd nyisd meg a megfelelő kategóriából a kívánt számlát. Amennyiben nem tartozik hozzá számlakép, akkor a megjelenő oldalon, a számla adataitól balra töltheted fel azt.