Számlázási fiók kezdő beállításai, első lépések

A számlaszámok milyen formátumúak?

A számla sorszám egy egyedi előtagot, évszámot és sorszámot tartalmaz. Amennyiben elektronikus számla készül, akkor azt egy E-előtaggal bővíti ki a rendszer.

A kiállított számlák számait a Számlázz.hu a jogszabálynak megfelelően automatikusan osztja ki: 1-től indulva, kihagyásmentesen.

A számlák formátuma alapesetben ELŐTAG-ÉV-SORSZÁM formátumú, tehát például az első kiállított számla sorszáma a 2012. évben: ABC-2012-1.

A regisztráció során automatikusan generáljuk az előtagot, amely csupa nagybetűből áll, és a számla sorszámszám bal oldalára kerül. A generált előtagról tájékoztatást küldünk a regisztrációs e-mailben, és a Beállítások/Előtagok menüpontban az első számla kibocsátása előtt lehetőséget biztosítunk ennek megváltoztatására.

Az elektronikus számlák számai egy további E- előtaggal egészülnek ki, tehát a fenti példa e-számlák esetén: E-ABC-2012-1, E-ABC-2012-2 stb.

A regisztrációkor generált számlaszám előtag mellett további előtagokat is felvehetsz. Ezek egyfajta új "számlatömbként" viselkednek majd, és új számla szerkesztésekor tudod majd kiválasztani, hogy melyik számlaszám előtagot szeretnéd használni.

A számlaszám előtagok kezelése elérhető a Beállítások/Előtagok menüpontban.