Devizás és idegen nyelvű számlázás

Számlázás külföldre

Mire kell figyelnem, ha külföldi vevőnek állítok ki számlát?

Ha szükséges EU-s (közösségi) adószám az ügylethez, akkor azt a számlakiállítás előtt mindenképp állítsd be a fiókodban, ezt a Beállítások / Fiók beállításai / Cégadatok menüpontban tudod megtenni. Így automatikusan rákerül majd a számládra.

Ha megadod a vevőd nevét és adószámát, akkor a közösségi adószáma alapján automatikusan beírjuk az országnevet. Ha úgy látjuk, hogy az országkód (adószám első karakterei) és a megadott ország nem egyezik, erre figyelmeztetünk, mielőtt kiállítanád a számlát.

Amennyiben idegen nyelvű számlát szeretnél kiállítani, annak nyelvét is meghatározhatod a számla szerkesztésekor, a dátumok alatt. Devizás számlázás esetén rendszerünk képes automatikusan tölteni a számlát az MNB árfolyamadataival, melyet a Beállítások / Fiók beállításai / Számlázás alapadatok menüpontban tudsz beállítani, a Számla alapértelmezett adatai részen.

Amennyiben szükséges a bankszámla adataihoz SWIFT és / vagy IBAN kódot megadnod, azt vagy az alábbi példa szerint, vagy külön számlaszámként van lehetőséged rögzíteni.


Példa az adatbevitelre: 

Bank neve: K&H Bank, SWIFT: UBRT HUHB 

Bankszámlaszám: 12345678-12345678-12345678, IBAN:HU93 1234-5678-1234-5678-1234-5678

A beállítás módosítását a Beállítások / Fiók beállításai / Bankszámláim menüpontban tudod elvégezni.

Amennyiben külföldre számlázol, elképzelhető, hogy eltérő áfakulcsot kell használnod, az elérhető áfakódokról itt olvashatsz.