Felhasználó beállításai

Hogyan próbálhatom ki a Számlázz.hu-t anélkül, hogy előfizetnék?

A rendszert demó-, illetve teszt fiókkal is kipróbálhatod, mielőtt élesben is számlázni kezdenél.

Erre két lehetőséged is van, az egyik a demófiók, a másik pedig a tesztfiók. A demófiókról itt írtunk részletesen, a két lehetőség közti különbséget pedig itt olvashatod.

Amennyiben tesztfiókot szeretnél, így állítsd be:
Regisztráció után a Vezérlőpulton jobb oldalt találod a Tesztüzem bekapcsolása gombot. Ez akkor működőképes megoldás, ha még nem számláztál. Az így bekapcsolt teszt állapothoz - amennyiben még #free csomagban vagy és nem fizettél elő egyik szolgáltatáscsomagunkra sem - automatikusan egy #profi csomag is tartozik, aminek a költségeit a tesztidőszak alatt mi álljuk.

Ha már számláztál, vagy összekötötted fiókodat a NAV Online Számla rendszerével (vagy minősítetté vált a fiókod), kérjük, hozz létre egy második fiókot magadnak ugyanazzal az adószámmal, mint az elsődleges fiókod, majd ezt az új fiókot tedd azonnal teszt állapotba. 
Új fiók létrehozásához nyisd le a bal felső sarokban található lenyíló menüt, és választ az "Új számlázó fiókot hozok létre" lehetőséget.

Tesztfiókkal kipróbálhatod a Számlázz.hu API-t, vagyis a Számla Agentet, tehát összekötheted webshopoddal, programoddal is a rendszert. A teszt állapotnak viszont vannak korlátai, erről itt olvashatsz.

Amennyiben élesíteni szeretnéd a fiókod:
Ha korábban teszt állapotban volt a fiókod, akkor a "Tesztüzem vége" gombbal azt bármikor élesítheted. Ilyenkor töröljük az összes teszt bizonylatot, partnereket, cikkeket és az előfizetést is. Az élesítés után azonnal használhatod a fiókodat valós bizonylatok kibocsátására!