Banki integrációk, Autokassza

MBH Bank (korábban Takarékbank) autokassza összekapcsolás

MBH Bankos (korábban Takarék) bankszámládat és Számlázz.hu ügyfélfiókodat néhány egyszerű lépéssel össze tudod kötni, hogy a beérkező utalások és a kiállított számláid automatikusan szinkronizálódjanak.


Az MBH Bank elektronikus csatornáit 2023. október 3. után érintő változások miatt az MBH Bank autokassza kapcsolatok kiépítése eltérhet a lenti leírásban szereplő folyamattól, attól függően, hogy a jogelőd banknál (Budapest Bank, MKB Bank, Takarékbank) vállalati, vagy - pl. adószámos magánszemélyek, illetve egyéni vállalkozók esetében - lakossági bankszámlával rendelkeztél.
Kérjük, hogy emiatt feltétlenül olvasd el ezzel kapcsolatos részletes tájékoztatónkat!

 1. Jelentkezz be Számlázz.hu fiókodba! 
 2. Kattints a Beállítások - Fiók beállításai menüpontra! 
 3. A Bankszámláim menüpontban add meg bankszámlaszámod, majd kattints a "Mentés" gombra. A felugró ablakban azonnal megkezdheted az összekapcsolást a "Kapcsolódom" gombra kattintva. Ha korábban már megadtad a bankszámlaszámodat, akkor ezt a lépést kihagyhatod, jöhet a következő pont.
 4. Az Autokassza (banki integrációk) menüponton belül az MBH Bankos (korábban Takarékbank) számlaszám alatt kattints az "Összekapcsolom", majd a "Kapcsolódj most" gombra!
 5. Jelentkezz be az MBH Bank (korábban Takarékbank) Netbankjának felületén! 
 6. Válaszd ki azt a bankszámlát, amelyet össze szeretnél kötni Számlázz.hu fiókoddal, majd kattints az “Engedélyezem” gombra!
 7. A hozzáférés megerősítéséhez másold be az SMS-ben kapott kódot a megadott formátumban, majd kattints a “Küldés” gombra. Várd meg, míg az engedélyezési folyamat után a bank visszairányít a Számlázz.hu felületére! 
 8. Számlázz.hu-s fiókod készen áll az adatok fogadására, amit az Autokassza menüpontban zöld pipa jelez a bankszámlaszámod mellett. Hamarosan megjelennek az első tranzakciós adatok számlázási fiókodban, a Bank - Banki tranzakciók menüpontban.

Az összekötés lépéseit alábbi videónkban is bemutatjuk: 

undefined

 

Az autokassza kapcsolat érvényességét 180 naponta kell megújítani.
A kapcsolat érvényességének lejárata előtt 8 nappal emlékeztető értesítőt küldünk, amit a lejárat előtt két nappal megismétlünk, amelyben leírjuk a megújításhoz szükséges teendőidet. 

A kapcsolatot érdemes megújítani még a lejárat előtt. Először bontani kell a kapcsolatot, majd ismét összakapcsolni bankszámládat a Számlázz.hu-s felhasználói fiókoddal úgy, ahogy azt az első alkalommal tetted. A kapcsolat megújítását az Autokassza menüpontban kezdeményezheted, ahol megtalálod az lejárati dátumot is. A megújítástól számítva újabb 180 napig lesz érvényes a banki kapcsolat.

Amennyiben a kapcsolat lejárt, és a lejárat dátumát követően újítod meg az autokasszát, a köztes időszak tranzakciói is megjelennek majd a fiókodban, és a párosítás is megtörténik utólag, amennyiben az inaktív napok száma nem több 31 napnál. A tranzakciók adatait tehát 31 napra visszamenőleg hívjuk le, így ha az inaktív időszak ennél hosszabb, akkor egyes tranzakciók nem lesznek elérhetőek a Számlázz.hu-s fiókban.

   

  integracio_banner_1200x314