Banki integrációk, Autokassza

MBH Bank (korábban Takarékbank) autokassza összekapcsolás

MBH Bankos (korábban Takarék) bankszámládat és Számlázz.hu ügyfélfiókodat néhány egyszerű lépéssel össze tudod kötni, hogy a beérkező utalások és a kiállított számláid automatikusan szinkronizálódjanak.

  1. Jelentkezz be Számlázz.hu fiókodba! 
  2. Kattints a Beállítások - Fiók beállításai menüpontra! 
  3. A Bankszámláim menüpontban add meg bankszámlaszámod, majd kattints a "Mentés" gombra. A felugró ablakban azonnal megkezdheted az összekapcsolást a "Kapcsolódom" gombra kattintva. Ha korábban már megadtad a bankszámlaszámodat, akkor ezt a lépést kihagyhatod, jöhet a következő pont.
  4. Az Autokassza (banki integrációk) menüponton belül az MBH Bankos (korábban Takarékbank) számlaszám alatt kattints az "Összekapcsolom", majd a "Kapcsolódj most" gombra!
  5. Jelentkezz be az MBH Bank (korábban Takarékbank) Netbankjának felületén! 
  6. Válaszd ki azt a bankszámlát, amelyet össze szeretnél kötni Számlázz.hu fiókoddal, majd kattints az “Engedélyezem” gombra!
  7. A hozzáférés megerősítéséhez másold be az SMS-ben kapott kódot a megadott formátumban, majd kattints a “Küldés” gombra. Várd meg, míg az engedélyezési folyamat után a bank visszairányít a Számlázz.hu felületére! 
  8. Számlázz.hu-s fiókod készen áll az adatok fogadására, amit az Autokassza menüpontban zöld pipa jelez a bankszámlaszámod mellett. Hamarosan megjelennek az első tranzakciós adatok számlázási fiókodban, a Számla - Banki tranzakciók menüpontban.

Az összekötés lépéseit alábbi videónkban is bemutatjuk: 

 

Az autokassza kapcsolat érvényességét 180 naponta kell megújítani.
A kapcsolat érvényességének lejárata előtt 8 nappal emlékeztető értesítőt küldünk, amit a lejárat előtt két nappal megismétlünk, amelyben leírjuk a megújításhoz szükséges teendőidet. 

A kapcsolatot érdemes megújítani még a lejárat előtt. Először bontani kell a kapcsolatot, majd ismét összakapcsolni bankszámládat a Számlázz.hu-s felhasználói fiókoddal úgy, ahogy azt az első alkalommal tetted. A kapcsolat megújítását az Autokassza menüpontban kezdeményezheted, ahol megtalálod az lejárati dátumot is. A megújítástól számítva újabb 180 napig lesz érvényes a banki kapcsolat.

Amennyiben a kapcsolat lejárt, és a lejárat dátumát követően újítod meg az autokasszát, a köztes időszak tranzakciói is megjelennek majd a fiókodban, és a párosítás is megtörténik utólag, amennyiben az inaktív napok száma nem több 31 napnál. A tranzakciók adatait tehát 31 napra visszamenőleg hívjuk le, így ha az inaktív időszak ennél hosszabb, akkor egyes tranzakciók nem lesznek elérhetőek a Számlázz.hu-s fiókban.