API interfész, Számla Agent

Számlák példányszámának visszakérése (PDF) automatikus számlázáskor

Számla Agent hívásnál megoldható-e, hogy a visszaadott PDF fájl tartalmazza a számla második és harmadik példányát is?

A Számla Agent a papír alapú számlának legfeljebb az első két példányát tudja visszaadni. Ezt az XML fájlban a szamlaLetoltesPld értékével szabályozhatod (részletek a dokumentációban).

Van azonban arra is lehetőség, hogy egy jól irányzott Számla Agent hívással elkérd a papíralapú számla következő példányát. Ez egy újabb hívás a Számla Agent felé, amely a már elkészített számla számát tartalmazza. Erről részletes információkat szintén a dokumentációban találsz.

Felhívjuk azonban a figyelmedet, hogy papíralapú számla esetén csak a számla első (eredeti) példányának nyomtatása kötelező. Ezt kell eljuttatnod a vevőhöz.

A számlák digitális archiválására a Számlázz.hu #profi csomagjában lehetőséged van, így ezzel szükségtelenné válik a saját példányod nyomtatása. Bővebb információkat itt találsz.

További jó hír, hogy könyvelődnek sincs szüksége a számlák kinyomtatott példányára ahhoz, hogy feladatát elvégezze. Adj csak olvasási joggal rendelkező hozzáférést könyvelőd részére, így ő önállóan be tud jelentkezni a számlázási fiókodba, és a számla PDF-en felül akár Excel formátumban is lekérdezheti a könyvelendő számlák adatait. Meghívásról és a jogosultsági szintekről bővebb információt itt találsz.

Fontos tudni, hogy az új (színes, alapértelmezett, legszebb) számlakép esetén a példányszám nem értelmezett, nem is jelenik meg a számlán. Az Agent hívásban a szamlaLetoltesPld paramétert figyelmen kívül hagyjuk.

integracio_banner_1200x314