API interfész, Számla Agent

Új katások teendői, ha automatikus számlakiállítást, Számla Agentet használnak

Ha az új kata alanya vagy, akkor csak magánszemélyeknek számlázhatsz, és ehhez fel kell készítened webáruházadat.

  1. Állítsd be a fiókodban az új kata adónemet a Beállítások/Fiók beállításai/Pénzügyi adatok fülön, hogy számlakiállításkor le tudjuk tiltani, hogy vállalkozásnak (vagy egyesületnek, civil szervezetnek stb.) állíts ki számlát. (FIGYELEM! Ez a beállítási lehetőség szeptember 1-jétől lesz elérhető a Pénzügyi adatoknál.)
  2. Webshopod megrendelési folyamatában a számlaadatok megadásánál vedd ki a cégnév és adószám mezőket, így a Számla Agentbe azok nem kerülnek át, és abban az esetben sem állítjuk ki céges számlaként, ha véletlenül egyéni vállalkozása is van magánszemély vevődnek, ahol megegyezik a két vevőnév.
  3. Ha egy vevőd mégis cégnevet (és akár adószámot is) írna a magánszemélyeknek fenntartott név mezőbe, azt a számlát a Számlázz.hu adószám nélkül állítja ki, ahogy egy magánszemélyes számlát is. Ez egy szabálytalan számla lesz, amit sztornóznod kell, így nem esel ki az új kata alól. 

Ha beállítottad az új kata adónemet, de a webshopodban nem szünteted meg a cégnév és adószám megadását, akkor a céges megrendelésekhez tartozó bizonylatok nem fognak elkészülni a rendszerben és hibaüzenetet fogsz kapni, ezért kérünk, erre kiemelten figyelj! Amennyiben Számla Agent szolgáltatást veszel igénybe, kérjük, ellenőrizd, hogy a szoftver a dokumentációban leírtaknak megfelelően fel van-e készítve az ilyen helyzetek kezelésére.

integracio_banner_1200x314