Banki integrációk, Autokassza

Unicredit Bank autokassza összekapcsolás

Unicredit Bankos bankszámládat és a Számlázz.hu ügyfélfiókodat néhány egyszerű lépéssel össze tudod kötni, hogy a beérkező utalások és a kiállított számláid automatikusan szinkronizálódjanak.

1. Jelentkezz be Számlázz.hu fiókodba!

2. Kattints a Beállítások - Fiók beállításai menüpontra!

3. A Bankszámláim menüpontban add meg bankszámlaszámod , majd kattints a "Mentés" gombra. A felugró ablakban azonnal megkezdheted az összekapcsolást a "Kapcsolódom" gombra kattintva. Ha korábban már megadtad a bankszámlaszámodat, akkor ezt a lépést kihagyhatod, jöhet a következő pont.

4. Az Autokassza (banki integrációk) menüponton belül az Unicredit Bankos számlaszám alatt kattints az "Összekapcsolom", majd a "Kapcsolódj most" gombra!

5. Jelentkezz be az Unicredit Bank felületén!

6. Ha vállalkozói bankszámlád van, válaszd a Spectranet módot, ha lakossági számlád van, akkor pedig az ebanking módot!

7. Add meg felhasználónevedet (ebanking felületen: felhasználó azonosító), majd add meg a kapott token kódot (ebanking felületen: jelszó)!

8. Engedélyezd a hozzáférést! A számlainformációs hozzáférést pipáld be az engedélyezés előtt!

9. Számlázz.hu-s fiókod készen áll az adatok fogadására, amit az Autokassza menüpontban zöld pipa jelez a bankszámlaszámod mellett. Hamarosan megjelennek az első tranzakciós adatok számlázási fiókodban, a Számla - Banki tranzakciók menüpontban.

Az összekapcsolás lépéseit az alábbi videóban is meg tudod nézni:

 

Az autokassza kapcsolat érvényességét 180 naponta kell megújítani.
A kapcsolat érvényességének lejárata előtt 8 nappal emlékeztető értesítőt küldünk, amit a lejárat előtt két nappal megismétlünk, amelyben leírjuk a megújításhoz szükséges teendőidet. 

A kapcsolatot érdemes megújítani még a lejárat előtt. Először bontani kell a kapcsolatot, majd ismét összekapcsolni bankszámládat a Számlázz.hu-s felhasználói fiókoddal úgy, ahogy azt az első alkalommal tetted. A kapcsolat megújítását az Autokassza menüpontban kezdeményezheted, ahol megtalálod az lejárati dátumot is. A megújítástól számítva újabb 180 napig lesz érvényes a banki kapcsolat.

Amennyiben a kapcsolat lejárt, és a lejárat dátumát követően újítod meg az autokasszát, a köztes időszak tranzakciói is megjelennek majd a fiókodban, és a párosítás is megtörténik utólag, amennyiben az inaktív napok száma nem több 59 napnál. A tranzakciók adatait tehát 59 napra visszamenőleg hívjuk le, így ha az inaktív időszak ennél hosszabb, akkor egyes tranzakciók nem lesznek elérhetőek a Számlázz.hu-s fiókban.

Több bankszámlakapcsolat érvényességének együttes megújítására úgy van lehetőség, ha az egyik bankszámlánál elindítod a megújítási folyamatot, s ekkor az összes, az autokasszához használt bankszámlánál megadott az engedélyt az adattovábbításra.
Ha banki oldalon bármelyik bankszámla esetében kihagyod az engedély megadását, akkor az autokassza nem fogja az engedély nélküli bankszámla tranzakciós adatait lehívni.

 

integracio_banner_1200x314