Keret- és adófigyelő egyéni vállalkozásoknak
 1. Gyakori kérdések
 2. Integrációk / API
 3. Keret- és adófigyelő egyéni vállalkozásoknak

A kata záróbevallásban szereplő kimenő számlák összegyűjtése

A pontos záróbevallás készítéséhez, az összes 2022-ben kifizetett számlára szükséged lesz.

Az Autokata rendszer elérhetősége 2023.03.31-én megszűnik. Erről megújult ÁSZF-ünk 2. mellékletének 5. és 9. fejezetében olvashatsz részletesen.
Amennyiben alanyi adómentes, új katás egyéni vállalkozóként továbbra is tevékenykedsz, akkor a Kata-figyelővel követheted alanyi adómentes- és kata kereteidet számlázási fiókodban, emellett teendőidre és a határidőkre is figyelmeztetünk!
A Kata-figyelő beállításairól ide kattintva olvashatsz.


A megfelelő kata időszak beállításán kívül, a bevallás elkészítéséhez az alábbi szempontokat szükséges figyelembe venned:

 • Ha csak a Számlázz.hu-ban számláztál, akkor itt van minden számlád, ami a záróbevalláshoz szükséges.
 • Gondold végig, hogy készítettél-e máshol számlát, pl.:
  - kéziszámlatömbbel
  - másik számlázó rendszerrel

Ha máshonnan is számláztál, akkor azoknak a számláknak az adatait le tudjuk kérni a NAV Online Számla rendszeréből a NAV számlaszinkron (Számlaverzum) segítségével. A Számlaverzum szolgáltatásról ide kattintva olvashatsz, bekapcsoláshoz pedig lépj a Beállítások - Fiók beállításai - NAV Online adatkapcsolat menüpontba. 

Fontos, hogy a letöltendő adatok mennyiségétől, és a NAV rendszerének leterheltségétől függően a letöltés hosszabb időt is igénybe vehet.

 • Figyelem! Ha voltak például pénztárgépes vagy nyugtás bevételeid, akkor azt elég lesz a későbbiekben a záróbevallás-készítő felületen feltöltened.
  Itt csak a számlákra koncentrálj!
 • A bevallásba a 2022-es kifizetettséggel rendelkező számlák kerülnek be, tehát nem arra kell figyelmet fordítani, hogy milyen számlákat állítottál ki 2022-ben, hanem hogy milyen számlákat fizettek ki neked 2022-ben. Ebből adódóan lehet 2022 előtti is egy számla, ami végül bekerül a bevallásba.

A számlák kifizetettségének pontos beállításáról ide kattintva olvashatsz részletes információt.