Keret- és adófigyelő egyéni vállalkozásoknak
  1. Gyakori kérdések
  2. Integrációk / API
  3. Keret- és adófigyelő egyéni vállalkozásoknak

Számlakifizetettség kezelése a kata záróbevalláshoz

A záróbevallásba a 2022-ben kifizetett számlák kerülnek be.

A záróbevallásba azok a számlák kerülnek be, melyekhez 2022-es kifizetettségi dátumot rögzítesz fiókodban, vagy kintlévőségként jelenik meg. 

Minden, a régi kata időszaka alatt készült számlát rendezettnek kell tekinteni abban az esetben is, ha a tényleges kifizetése augusztus 31-e után történik meg. 


Mi az, amit feltétlenül tegyél meg a záróbevallás elkészítése előtt?

  • Minden egyes 2022-es számlád kifizetettségét napra pontosan rögzítsd be. A devizás számlák esetében ez különösen fontos.
  • Azokat a 2022-ben készült számlákat, amiket még egyáltalán nem fizettek ki, de várod még az összeg érkezését, azt hagyd kintlévőségként, ez bekerül a bevallásba.
  • Nézd végig a 2022 előtti számláidat, s ha ezek közül van olyan, amit 2022-ben fizettek ki, akkor rögzítsd be a megfelelő dátumot.
  • Minden korábbi évről (például 2021-ből) maradt számlát (tehát, amit kifizettek, de ez még nincs bejelölve) rögzítsd be 2022 előtti kifizetettségi dátummal. Ha kijelölöd ezeket a számlákat a kimenő számla oldalon, akkor a kifizetettséget csoportosan is tudod kezelni. Fontos, hogy a csoportos kiegyenlítés nem vonható vissza, és korrigálásra csak számlánként van lehetőség.

A számlákat tehát egyenként és csoportosan is kifizetettre tudod állítani. Bővebb információért kattints ide!