Banki integrációk, Autokassza

Mi szükséges ahhoz, hogy az autokassza automatikusan összepárosítsa a beérkező fizetéseket a számláimmal?

A következőknek kell teljesülni, hogy az autokassza automatikusan összekapcsolja a banki tarnzakcióidat a számlázási fiókodban lévő számlákkal és díjbekérőkkel:

  1. A díjbekérő/számla sorszáma szerepeljen a közleményben.
  2. A díjbekérő kiállításakor a „Rendelésszám" mezőben adj meg egy állandó azonosítót (pl. ha tagsági kártyát használnak a vevőid, annak számát), amit a vevőd rögzít az átutalás közleményében. Ez esetben fontos, hogy kapcsold ki az ismétlődő rendelésszám figyelés opciót!
  3. A partner törzsben rögzítsd az ügyfeleidet és ott az „Azonosító" mezőben adj meg egy állandó azonosítót (pl. az általa jelzett tagsági kártya számot), amelyet a vevőd feltüntet majd a közleményben.

A 2. és 3. eset azokban az esetekben lehet nagyon hasznos, ha pl. állandó, fix díjakat szedsz az ügyfeleidtől (pl. előfizetési és/vagy tagsági díjak) és állandó átutalással fizetnek neked, ezért fontos, hogy a közleményben egy fix azonosítót tudjanak megadni a partnereid (ebben az esetben ugye nem előnyös a díjbekérő vagy számla sorszám, ami mindig változik).

Fontos tudni, hogy egy tranzakció több számlát/díjbekérőt is kiegyenlíthet. Ehhez az kell, hogy pontosan felismerhető legyen a közleményben ezeknek a bizonylatonak a száma és stimmeljen a matek, vagyis a számlák összege és tranzakció értéke megegyezzen.

Ha kérdés merül fel benned az autokassza működésével kapcsolatban, akkor olvasd el ezt a blogcikkünket, ahol részletesen írunk a szolgáltatásról.


integracio_banner_1200x314