Termékek, partnerek

Azonosító a partner adatlapon

Ha vannak olyan partnereid, akiknek adataiban előfordulhat egyezőség, mindenképpen javasoljuk az azonosító használatát.

Az azonosító az adatlapon egy "nagyon erős adat", amely a partner adatlapjának egyediségét biztosítja arra az esetre, ha akadnak olyan partnereid, akiknek például a székhelycímük megegyezik.

Az adategyezés többféle adatban is megmutatkozhat, ilyen az adószám, cím, kapcsolattartói e-mail cím. Ha ezekben egyezés van, akkor mindenképpen használj azonosítót!

Az adószám és cím a számlázás megfelelőségében, míg a kapcsolattartói e-mail cím az értesítő küldésben játszik szerepet. Fontos, hogy a megfelelő partnernek készüljön a számla, és azt a megfelelő e-amil címre tudd elküldeni. Ha adategyezés lép fel két adatlap kapcsán, akkor az említett két műveletben okozhat problémás kezelést, amit a partnerek adatlapján az egyedi azonosítóval tudsz kiküszöbölni. 

azonosito-a-partner-adatlapon-1

Teljesen szabadon választott, hogy azonosítóként mi kerül megadásra. Betű, szám, speciális karakter használata is megengedett ebben a mezőben. 

Egy adott azonosítót csak egy adatlapon használj! Ne ismétlődjön, mert az azonosító egy vevőt azonosít be, nem pedig egy vevő csoportot. 

Számla írásakor a vevő adatait az azonosító alapján is be tudod tölteni a számlaszerkesztőre, azonban a számlán az azonosító már nem jelenik meg.

Azonosító a partnertörzsben:

azonosito-a-partner-adatlapon-3-1

Azonosító használata a számlakészítéskor:

azonosito-a-partner-adatlapon-3

Érdekelhet a témában készült blogcikkünk is, melyben bővebben írunk a partner adatlapján megadható azonosítóról. Részletekért kattints ide!