Termékek, partnerek

Azonosító a partner adatlapon

Ha vannak olyan partnereid, akiknek adataiban előfordulhat egyezőség, mindenképpen javasoljuk az azonosító használatát.

Az azonosító az adatlapon egy "nagyon erős adat", amely a partner adatlapjának egyediségét biztosítja arra az esetre, ha akadnak olyan partnereid, akiknek például a székhelycímük megegyezik.

Az adategyezés többféle adatban is megmutatkozhat, ilyen az adószám, cím, kapcsolattartói e-mail cím. Ha ezekben egyezés van, akkor mindenképpen használj azonosítót!

Az adószám és cím a számlázás megfelelőségében, míg a kapcsolattartói e-mail cím az értesítő küldésben játszik szerepet. Fontos, hogy a megfelelő partnernek készüljön a számla, és azt a megfelelő e-amil címre tudd elküldeni. Ha adategyezés lép fel két adatlap kapcsán, akkor az említett két műveletben okozhat problémás kezelést, amit a partnerek adatlapján az egyedi azonosítóval tudsz kiküszöbölni. 

azonosito-a-partner-adatlapon-02

Teljesen szabadon választott, hogy azonosítóként mi kerül megadásra. Betű, szám, speciális karakter használata is megengedett ebben a mezőben. 

Egy adott azonosítót csak egy adatlapon használj! Ne ismétlődjön, mert az azonosító egy vevőt azonosít be, nem pedig egy vevő csoportot. 
Ne ismétlődjön másik, azonos cégadatokkal ellátott adatlapon se ugyanaz az azonosító!

Számla írásakor a vevő adatait az azonosító alapján is be tudod tölteni a számlaszerkesztőre, azonban a számlán az azonosító már nem jelenik meg.

Azonosító a partnertörzsben:

azonosito-a-partner-adatlapon-03

Azonosító használata a számlakészítéskor:

azonosito-a-partner-adatlapon-3

Érdekelhet a témában készült blogcikkünk is, melyben bővebben írunk a partner adatlapján megadható azonosítóról. Részletekért kattints ide!