Banki integrációk, Autokassza

Bejövő számla párosítása kimenő banki tranzakcióhoz

Az autokassza által lehívott banki tranzakciókkal lehetőség van kezelni a bejövő számlák kifizetettségét.

Az autokassza szolgáltatás használatával nem csak a beérkező tranzakciókat párosítjuk az általad kiállított számlákkal, hanem a neked kiállított számlákhoz is hozzárendeljük automatikusan az általad indított utalásokat.

Fontos, hogy ebben az esetben az általad indított utalás közleményében pontosan és elkülönítetten szerepeltesd a fizetendő bizonylat sorszámát, így a rendszer gond nélkül kezelni fogja a folyamatot.

Amennyiben a párosítás automatikusan mégsem valósulna meg (például hibás közlemény miatt), akkor van lehetőség őket manuálisan összepárosítani:

A Bank - Banki tranzakciók menüpontban fogadott és indított tranzakciók adatait is megtalálod.

Míg a bejövő tranzakciókat zöld színnel, addig a kimenőket kék színnel jelöljük a sor elején, így könnyedén megkülönböztetheted őket. A banki tranzakciós menüpont tetején akár külön szűréseket is végezhetsz csak ezekhez a kimenő utalásokhoz kapcsolódó tranzakciókra.

A tranzakció sorának lenyitása utána a kereső mezőben tudod kikeresni a hozzá tartozó számlát, így a párosítást gyorsan elvégezheted a sorvégén található "összepárosítom" linkre kattintva.

bejovo-szamla-parositasa-banki-tranzakciohoz-1

A következő bankokkal működik a bejövő számlák és kimenő tranzakciók automatikus párosítása: BinX, K&H, MagNet Bank, MBH Bank (korábban MKB vagy BB vagy Takarékbank), OTP Bank, UniCredit Bank és Wise.

A CIB Bank esetében egyelőre manuális párosításra van lehetőség. 

 

integracio_banner_1200x314