Évzárás #free csomagban

Mi az az évzárás a #free csomagban?

Ingyenes (#free) szolgáltatáscsomag használata esetén a rendszer csak a tárgyév számláit jeleníti meg. Minden év december 31-ig lehetőséged van aktuális évi kelt dátummal számlázni, ezt követően a rendszer csak az újév kelt dátumával enged számlázni.
Az évzárás lehetősége leghamarabb január 1-én érhető el, ekkor le kell zárnod az évet az Egyéb / 2023-as év zárása menüpontban.


Mit jelent az évzárás a gyakorlatban?

  • Az évet lezárod, ezután csak a 2023-ban kiállított számláidat éred el korlátlanul.
  • 2023-as teljesítési dátummal továbbra is tudsz számlát kiállítani évzárás után.
  • 2023-as keltezésű számlát az azonnali NAV Online Számla adatszolgáltatás miatt évzárás előtt sincs lehetőség kiállítani január 1-től.

Figyelem! Lezárt év újranyitása #free csomagban nem lehetséges. Az évzárást csak akkor hajtsd végre, ha számláidat letöltötted. Lehetőség van utólag, évzárás után is letölteni valamelyik korábbi, lezárt év számláit. Erről itt írunk részletesen.Mikor NEM kell évzárást végezni a fiókban?

 

Ha #profi#digital és #start szolgáltatáscsomagban vagy

vagy

ha évzárás előtt előfizetsz bármely szolgáltatáscsomagunkra, akkor nem kell évzárást végezni, az évváltás automatikusan megtörténik az első 2024-ben készített számlád kiállításakor.

A szolgáltatáscsomagokra történő előfizetés esetén korábbi számláidat korlátlanul eléred.

A Számlázz.hu minden szolgáltatáscsomagja -köztük a #free csomag is- megfelel a jogszabályi elvárásoknak, mely szerint a számlákat T+13 évig tároljuk a rendszerben.