Évzárás #free csomagban

Mi az az évzárás a #free csomagban?

Ingyenes (#free) szolgáltatáscsomag használata esetén a rendszer csak a tárgyév számláit jeleníti meg. Minden év december 31-ig lehetőséged van aktuális évi kelt dátummal számlázni, ezt követően a rendszer csak az újév kelt dátumával enged számlázni.
Az évzárás lehetősége leghamarabb január 1-én érhető el, ekkor le kell zárnod az évet az Egyéb / 2022-es év zárása menüpontban.


Mit jelent az évzárás a gyakorlatban?

  • Az évet lezárod, ezután csak a 2023-ban kiállított számláidat éred el korlátlanul.
  • 2022-es teljesítési dátummal továbbra is tudsz számlát kiállítani évzárás után.
  • 2022-es keltezésű számlát az azonnali NAV Online Számla adatszolgáltatás miatt évzárás előtt sincs lehetőség kiállítani január 1-től.

Figyelem! Lezárt év újranyitása #free csomagban nem lehetséges. Az évzárást csak akkor hajtsd végre, ha számláidat letöltötted. Lehetőség van utólag, évzárás után is letölteni valamelyik korábbi, lezárt év számláit. Erről itt írunk részletesen.


#profi
#digital és #start szolgáltatáscsomag esetén nem kell évzárást végezni, az évváltás automatikusan megtörténik az első 2023-ban készített számlád kiállításakor. A szolgáltatáscsomagokra történő előfizetés esetén korábbi számláidat korlátlanul eléred.

A Számlázz.hu minden szolgáltatáscsomagja -köztük a #free csomag is- megfelel a jogszabályi elvárásoknak, mely szerint a számlákat T+13 évig tároljuk a rendszerben.