Bejövő számlák és vevői fiók

A vevői számlafiók létrehozása, kezelése

Amint bekerül a partner a partnertörzsbe, létrejön a vevői számlafiók, ahol eléri a neki kiállított számláit.

Számlázási fiókodban alapértelmezetten be van kapcsolva a vevői számlafiók, ahol partnered az összes olyan számláját eléri, amit neki állítottál ki. Alapesetben tehát minden feltétel adott ahhoz, hogy a vevő elérje a számlát és ki is fizethesse azt a vevői számlafiókban, amennyiben valamilyen online fizetési lehetőséget biztosítasz számára a Számlázz.hu-n belül.

❓ Hogyan jön létre a vevői számlafiók?

  • Partnered adatait rögzítheted a Beállítások - Partnerek menüpontban, ekkor az adatlaphoz létrejön egy vevői számlafiók, partnered itt fogja elérni a számlákat.
  • Ha be van kapcsolva a  "Vevő adatainak megjegyzése" a Beállítások - Fiók beállításai - Számlázás beállítások menüpontban, akkor a számlakibocsátást követően a vevő adatait automatikusan elmentjük a vevőtörzsbe, tehát létrejön a Partnerek menüpontban az adatlapja, és ezzel együtt a vevői számlafiók is.

    hogyan-jon-letre-a-vevoi-szamlafiok-01

❓ Nem szeretnék vevői számlafiókot biztosítani partnereimnek, csak egyszerűen szeretném elküldeni a számlát. Mit állítsak be a fiókomban ehhez?

  • A vevői adatok mentésének kikapcsolása azt eredményezi, hogy nem jön létre vevői számlafiók a partner számára. Ha ilyenkor számlaértesítőt küldesz a partner számára, akkor az értesítőhöz csatoljuk a számla PDF-et.
  • A vevői számlafiók kikapcsolása automatikusan minden partner esetében megszünteti a vevői számlafiók elérését. A korábbi számlákat sem fogják elérni, azonban értesítést kapsz, ha egy korábban kiküldött számlaértesítőből partnered szerette volna újra letölteni a számlát. A számlákat ebben az esetben (új kiküldéskor) is PDF formátumban csatoljuk a számlaértesítőhöz.

    Fontos! Ha a Számlázz.hu-n keresztül online fizetést biztosítasz partnereidnek, akkor nem javasoljuk a vevői számlafiók kikapcsolását, mert az online fizetés a vevői számlafiókban elérhető szolgáltatás.

 

ℹ️ Hasznos információk

  • A vevői számlafiók visszakapcsolásakor visszaállnak a korábbi számla-vevőtörzs kapcsolatok.
  • Ha a kikapcsolás után készült számla egy új partner részére és be volt kapcsolva a partneradat mentése, akkor vevői számlafiók visszakapcsolásakor számukra is elérhető lesz saját vevői számlafiókjuk, amit a következő értesítő küldéstől fognak majd elérni.