NAV online adatszolgáltatás
  1. Gyakori kérdések
  2. NAV
  3. NAV online adatszolgáltatás

Honnan tudom, hogy a számlámat a Számlázz.hu beküldte-e a NAV felé?

Az adatszolgáltatásra vonatkozó információk a számla részletes adatainál és az áfa lista lekérdezésben is elérhetőek.

Ha a jogszabályi feltételek úgy kívánják, a Számlázz.hu a számlád adatait továbbítja a NAV Online Számla rendszere felé. Természetesen te is tudod ellenőrizni, hogy melyek azok a számlák, amelyeknél így jártunk el. Két helyen is utánanézhetsz:

  • Az egyik a számla adatlap. A számla adatlap eléréséhez a Számla - Kimenő számláim menüpontban keresd ki a kérdéses számlát, majd kattints a sor elején található színes nyílra. A megjelenő panelen a Részletek lehetőségek alatt keresd meg a NAV Online részt, ahol megtalálod a számla státuszát és azonosítóját.

honnan-tudom-hogy-a-szamlamat-a-szamlazz.hu-bekuldte-e-a-nav-fele-01

honnan-tudom-hogy-a-szamlamat-a-szamlazz.hu-bekuldte-e-a-nav-fele-02

  • A másik a Listák - Áfa lista lekérdezés, amely egy Excel alapú listát biztosít, és így adja ki a számlákra vonatkozó adatokat.  A listák előfizetés esetén érhetőek el, így ha nem #free szolgáltatáscsomagot használsz, akkor a letöltött táblázat "S" oszlopában láthatod az adatszolgáltatásra vonatkozó információt. Ennek segítségével könyvelőd is könnyen tudja ellenőrizni, hogy minden rendben ment-e, a megfelelő számlákat beküldtük-e a NAV Online Számla rendszerébe.

afalista

honnan-tudom-hogy-a-szamlamat-a-szamlazz.hu-bekuldte-e-a-nav-fele-04

Amennyiben az adatszolgáltatás sikeres volt, azonban valamilyen adat a számlaadatok között mégsem teljesen megfelelő, annak indoklásáról a NAV Online Számla rendszerébe belépve van lehetőség tájékozódni, a számla részleteinél.